Voorverkoop. Glashouders en jetons via Paypal

Voorverkoop. Kopen met PayPal

Aan iedere brouwersstand wordt betaald met jetons en dient het speciale Villaggio-glas te worden gebruikt. Ieder bier wordt in deze speciaal voor het festival ontworpen 15 cl-glazen geserveerd. Je bestelling is pas definitief nadat deze online is bevestigd en je de orderbevestiging hebt ontvangen. Druk die bevestiging af en breng ze mee naar de stand 'Gadget'.

PRIJZEN

Startpakket

Startpakket 1
20€
 • 2017 Villaggio glas
 • 18 jetons
 • Festivalgids
 • Besparingen 2 €
Startpakket 2
50€
 • 2017 Villaggio glas
 • 53 jetonsns
 • Festivalgids
 • Besparingen 7 €
VIP
100 €
 • 2017 Villaggio glas
 • 108 tokens
 • Festivalgids
 • Besparingen 12 €

Info Alle informatie op een rijtje

Het Dorp van het Bier werd geboren in 2006 met de wil om, in een "magische moment" en (provocerend) in het midden van het land van de wijn, de bierbrouwerijen van twee landen, België en Italië, met elkaar te doen wedijveren. België, het embleem van een eeuwenoude traditie, en Italië waar het ambachtelijke bier een belangrijke 'wedergeboorte' kent. Het duurt vele maanden (en geduld!) om het te organiseren, maar wanneer het driedaagse festival eindigt, vertrekken we altijd met een beetje nostalgie, omdat we weten dat we nog 365 dagen zullen moeten wachten tot de volgende beleving. Door de jaren heen zijn we een internationale referentie geworden in de wereld van de bierfestivals. We nodigen dan ook enkel brouwerijen uit waarvan wij vinden dat zij met hun producten de wereld van artisanale bieren verrijken, maar die ons ook al blijk gegeven hebben van hun warme menselijkheid gedurende de jaren dat het festival bestaat.

Wie zich een jeton aanschaft, zal artisanale bieren kunnen proeven, een gerecht kunnen uitkiezen op basis van bier, de eigen gewaarwordingen kunnen toetsen aan die van experts in zintuiglijke workshops... Het Dorp van het Bier is een evenement van 360°... dus: ruimte voor de thuisbrouwers, voor een biershop, voor gastronomische stands, live muziek, artistieke tentoonstellingen en zo veel meer.

1. Twee dingen: Pre-Villaggio en Villaggio!

Het festival duurt drie dagen, in het tweede weekend van september. Het begint op vrijdagavond, met een speciale avond. De hoofdrolspelers zijn de vrienden/herbergiers die om beurten tappen. Het aanbod aan bieren is heel verschillende dan dat van de twee dagen daarna, en wordt gekenmerkt door de rode draad die elk jaar weer anders is.

Op zaterdag en zondag daarentegen spelen de meesterbrouwers de hoofdrol. Ze tappen en geven uitleg over hun eigen bieren, en creëren zo een heuse degustatiereis rond de wereld.

2. Hoe werkt dit?

De formule is altijd dezelfde voor de bezoeker: je koopt gewoon een glas en jetons voor de degustatie en je kan op weg op dit fantastische en vaak verrassende bierparcours.

Dezelfde jetons (in het Bierdorp is er geen geld, maar wel jetons) worden gebruikt voor het tweede deel van het dorp: er is namelijk niet alleen bier maar ook eten van de beste kwaliteit, in allerlei smaken en bereid en opgediend door andere 'acteurs'.

 • Free Entry
 • 2017 special edition Villaggio tasting glass 4€ | 1 Token = 1 euro
 • It is possible camping for free in the big garden area of the Festival.
 • Bus from Buonconvento to Festival (2km) from Coop Market Parking

3. Eten tijdens het Festival

In het restaurant van het Dorp kan je genieten van een typish Belgisch menu waarin bier werd verwerkt (reserveren verplicht!). Op het festival zelf steken we de barbecue aan, kan je pastagerechten verkrijgen of kan je de kleine honger stillen met heerlijke hapjes als salami, pizza, kaas of Italiaanse ham.

4. Degustatielabo

In het "Dorp van het Bier" zullen ook bierexperten aanwezig zijn. De uitbundige en deskundige Kuaska (Lorenzo Dabove, die we eensgezind beschouwen als de grootste biergoeroe in Italië). Voor de proeflabo's dient vooraf gereserveerd te worden, gezien de schaarse beschikbare plaatsen. Voor meer info en reserveringen : contacteer info@villaggiodellabirra.com Terry Nesti from Amici del Toscano will be the "teacher" in tasting Toscano Cigar and Beer!

5. Wedstrijd Homebrewers Mo.Bi.

In samenwerking met Mo.Bi. de achtste wedstrijd Homebrewers van het Bierdorp. Zondag 10 september komt de jury samen onder voorzitterschap van Kuaska (Lorenzo Dabove) voor de proclamatie van de winnaar. De eerste prijs is een verblijf van twee nachten voor twee personen in de B&B Cortewyle van Watou, te gebruiken tot 31 maart 2018.

6. #notjustafestival

Het Dorp van het Bier is een evenement van 360°... dus: live muziek, baby parking, buskers, artistieke tentoonstellingen en zo veel meer.

Baby Parking gratis, van 12u tot 18u

7. Overnachting

Het is mogelijk om gratis kamperen in de grote tuin van het Festival. In de omgeving van Buonconvento heb je een ruim gamma aan hotels ter beschikking en dit in alle categorieën. Wij kunnen gezien de grote opkomst echter niet zorgen voor slaapgelegenheid. Reservaties en onderhandelingen met het hotel moet je zelf doen.

8. iVillage - The APP

Met i.Village kom je binnen in ons festival. Je vindt er een kaart om ons te bereiken, de contacten, het programma, de lijst van bieren, de details van alle evenementen, alle info… gratis te downloaden … App :) Beschikbaar op Apple Store, Google Store.

Available on Apple Store, Google Store.

Je vindt er alle informatie over het festival, de lijst van bieren en brouwerijen, het gedetailleerde programma zodat je geen enkel evenement mist, en het menu. Je kan ons uw foto's doorsturen en op de hoogte blijven door de nieuwsrubriek te volgen.

Buonconvento #viafrancigena

Buonconvento: één van de mooiste dorpen van Italië. Op 25 km van Siena, gelegen in het midden van de Crete Senesi, dit oude dorp ligt op de glooiende heuvels van de Val d'Arbia, een van de mooiste plekken in Toscane. Want dit is een "gelukkige plaats, gelukkig ', zoals de Latijnse etymologie van de naam al doet vermoeden (bonum Conventum): schoonheid, geschiedenis en cultuur ontmoeten elkaar in elke hoek van dit land en in elke steen van het oude dorp.

Village die werd geboren en ontwikkeld langs de Via Cassia, de oude Via Francigena, dat pelgrims onder leiding van Canterbury naar Rome, de sporen van de passage van die je kunt nog steeds te herkennen vandaag.

Buonconvento en Villaggio

Het festival zou niet hetzelfde zijn zonder hen.

 • Free Entry
 • 2017 special edition Villaggio tasting glass 4€ | 1 Token = 1 euro
 • It is possible camping for free in the big garden area of the Festival.
 • Bus from Buonconvento to Festival (2km) from Coop Market Parking

Contact Feel free to write us

Your personal data are protected. We follow the Italian Legislative Decree no. 196 of 30 June 2003