Villaggio 8/10 September

Festival #notjustafestival

Tussen de zachte heuvels van het platteland rond Sienna verschijnt het "Villaggio di Bibbiano" dat uit slechts enkele huizen bestaat. Het bevindt zich dichtbij Buonconvento in een vallei die sinds mensenheugnis een inspirerende muze is voor dichters en schilders. Ook dit jaar zal de voorbijkomende reiziger niet alleen met verstomming geslagen worden door het schitterende dorpje maar evenzeer door zijn bewoners: Belgische en Italiaanse bierkenners die hun kennis en hun producten ter beschikking zullen stellen. Bierexperten en -artiesten zullen het kleine gehucht omvormen tot het levendige Dorp van het Bier.

Het resultaat zal een onvergetelijk traject zijn dat zowel de gepassioneerde als de louter nieuwsgierige bierliefhebber langs de artisanale bieren van de eeuwenoude Belgische traditie en van de bruisende Italiaanse cultuur kan leiden. Het Dorp van het Bier zal plaatsvinden op 8, 9 en 10 september 2017!

Brouwerijen #genuinecraftbeerfriends

Barley, Bellazzi, RentOn, Birrificio del Doge, L'Olmaia, Toccalmatto (IT) | Brasserie de Blaugies, Brouwerij Boelens, Brasserie de Cazeau, Brasserie de Bastogne, De Dochter van de Korenaar, Brasserie de la Senne, Brouwerij De Leite , Brouwerij De Ranke, Brouwerij Den Hopperd, Brouwerij den triest, Brasserie fantome, Brouwerij De Glazen Toren, Hof ten Dormaal, Brouwerij Kerkom, 't Hofbrouwerijke, Brouwerij 't Verzet (BEL) | Against The Grain Brewery (USA) | Victory Art Brew (RUS) | Fierce Beer Co, Fyne Ales, Rooster's Brewing (UK) | 8 Wired Brewing, Tuatara Brewing (NZ) | Bad Luck Brewing Company, Rocket Brewing Company (DK) | Oedipus Brewing, Uiltje Brewing Company (NL) | Cervesa Guineu (SPA) | Ægir Bryggeri (NO)

Programma Villaggio 2017

Het festival duurt drie dagen, in het tweede weekend van september. Het begint op vrijdagavond, met een speciale avond. De hoofdrolspelers zijn de vrienden/herbergiers die om beurten tappen. Het aanbod aan bieren is heel verschillende dan dat van de twee dagen daarna, en wordt gekenmerkt door de rode draad die elk jaar weer anders is.

Op zaterdag en zondag daarentegen spelen de meesterbrouwers de hoofdrol. Ze tappen en geven uitleg over hun eigen bieren, en creëren zo een heuse degustatiereis rond de wereld.

Degustatielabo reserveren verplicht

In het "Dorp van het Bier" zullen ook bierexperten aanwezig zijn. De uitbundige en deskundige Kuaska (Lorenzo Dabove, die we eensgezind beschouwen als de grootste biergoeroe in Italië). Voor de proeflabo's dient vooraf gereserveerd te worden, gezien de schaarse beschikbare plaatsen. Voor meer info en reserveringen contacteer info@villaggiodellabirra.com Terry Nesti van Amici del Toscano, cigarexpert

Partners

Het festival zou niet hetzelfde zijn zonder hen.

Waar we zijn Buonconvento.Siena.Toscane

Layout

villaggio della birra

Map

Gallerie Some memories of the past event

Zij die er reeds bijwaren, hoeven we niet meer uit te leggen wat voor een ervaring het is. Voor iedereen is de belevenis anders. Iedereen beleeft Dorp van het Bier op zijn manier. Het is onmogelijk om de sfeer en sensaties te beschrijven in één alinea, getypt op het keyboard van een pc. Dit zou alleen maar onrecht aandoen aan hoe u het Dorp van het Bier kan ervaren